top of page

Valkoiset kepit

"Selkeää näkemistä jokaiseen hetkeen – Visual Focus apuvälineillä."

Näkövammaiset ja sokeat henkilöt käyttävät valkoisia keppejä apuna liikkumisessa. Keppi on tärkeä apuväline, koska se ilmoittaa käyttäjälle edessä olevasta esteestä. Lisäksi keppi ilmoittaa muille ihmisille, että sen käyttäjä ei näe kunnolla, ja auttaa heitä huomioimaan tämän seikan.

Valkoisia keppejä on tarjolla erilaisia, joilla on oma käyttötarkoituksensa. Sama pätee vaihdettaviin kärkiin. Vakiona tulee aina 25 mm:n kovamuovinen vaihtokärki, paitsi merkkikepissä on vain kepin paksuinen kärki. Muita vaihtoehtoja ovat muun muassa kestävä pyörivä keraaminen 25 mm:n kärki ja talvella hyvä 50 mm:n "lumipallo" vaihtokärki.

Svarovsky taittokeppi Or F5 C
105 €

 

Tämä on yleisin käytetty keppi. Kepin saa taitettua viiteen osaan, ja siihen on saatavilla erilaisia vaihtokärkiä.

 

Materiaali on komposiittia, joten se on kevyt. Puinen kädensija on miellyttävän tuntuinen ja lämmin. Kepit ovat saatavilla 5 cm välein, alkaen 100 cm ja enimmillään 150 cm.

taittokepit

Svarovsky yhdistelmäkeppi Or C5C/A 
125 €

Svarovsky yhdistelmäkeppi Or C6C/A
135 €

yhdistelmäkepit

Svarovsky merkkikeppi SiF7A
65 €

Merkkikepit

Valkoisille kepeille on tarjolla erilaisia kärkiä eri käyttötarkoituksiin. Sisätiloissa riittää usein kovamuovinen kärki, ulkona asfaltilla suositellaan keraamista kärkeä, ja lumessa käytettäessä hyvä valinta on isompi pallomainen kärki. Kärjet vaihtelevat materiaalin, koon ja liikkuvuuden mukaan

vaihtokärjet
bottom of page