top of page

NÄÖN APUVÄLINEET

"Selkeää näkemistä jokaiseen hetkeen – Visual Focus apuvälineillä."

Suurentavat laitteet

Pöytämalliset laitteet

Pöytämalliset lukulaitteet ovat teknologisia apuvälineitä, jotka on suunniteltu erityisesti heikkonäköisille henkilöille helpottamaan lukemista, kirjoittamista ja yleistä päivittäistä toimintaa.

Lukulaitteella heikkonäköiset voivat suurentaa ja selventää tekstejä sekä kuvia, helpottaen lukemista ja esimerkiksi kirjoittamista. Laitteen kameraa voi kääntää tarpeen mukaan, mahdollistaen etäällä olevien kohteiden tarkastelun suurennoksella. Lisäksi se soveltuu monipuolisesti harrastuksiin, käsityöihin ja päivittäisiin toimiin, kuten parranajoon tai meikkaamiseen.

pöytämallinen laite

Kannettavat laitteet

Kannettava laite, joka suurentaa kameran avulla, helpottaa heikkonäköisen elämää tarjoamalla mahdollisuuden tarkastella lähellä olevia kohteita suurenneltuna näytöllä, mikä parantaa lukemisen ja näkemisen kokemusta.

Kannettava lukulaite on pienikokoinen ja kevyt, tarjoten liikuteltavuutta ja nopeaa pääsyä suurennettuihin teksteihin. Pöytämallinen laite sen sijaan on suurempi ja monipuolisempi, soveltuen pidempään lukemiseen ja tarkasteluun kotona tai työpaikalla. Valinta riippuu käyttäjän tarpeista ja käyttötarkoituksesta.

kannettava laite

Puhuvat laitteet

Puhuvat laitteet suunnitellaan erityisesti helpottamaan heikkonäköisten henkilöiden arkea tarjoamalla äänipohjaisia toimintoja ja apuvälineitä. Näihin laitteisiin voi sisältyä äänenlukutekniikkaa, äänikomennointia ja teksti-puheeksi (OCR) -ominaisuuksia. Ne auttavat käyttäjiä navigoimaan ympäristössään ja saamaan tietoa ilman visuaalista havainnointia.

puhuvat laitteet
bottom of page